Cate kg ne ingrasam in timpul sarcinii

Cat ne ingrasam in timpul sarcinii


Desigur ca fiecare dintre sarcini este unica, iar datele de mai jos sunt orientative. Veti observa ca in primul trimestru cresterea in greutate este nesemnificativa - ba chiar, daca va confruntati cu greturi, se poate intampla sa aveti chiar o crestere negativa-, in vreme ce kilogramele se vor acumula mai cu seama in trimestrele 2 si 3.

Asadar, mai jos aveti un tabel cu cresterea normala in greutate, in functie de saptamana in care sunteti. Daca observati devieri foarte mari fata de minim si maxim, ar fi cazul sa va adresati medicului dumneavoastra.

Daca o femeie nu castiga in greutate in timpul sarcinii, pot sa apara complicatii, cum ar fi un copil cu greutate scazuta la nastere sau nastere prematura. Ingrasarea excesiva - mai mult de 0.9kg /saptamana ar putea fi unul dintre semnele preeclampsiei. In plus, foarte multe kg in plus favorizeaza aparitia vergeturilor, uzeaza mai mult articulatiile si vor fi mai greu de dat jos dupa nastere.

De asemenea, tineti cont ca persoanele subponderale au tendinta sa se ingrase ceva mai mult, iar cele supraponderale vor lua mai putin in greutate. Ca si reper, daca IMC( indicele de masa corporala) inainte de sarcina este mai mic de 18.5 se vor acumula intre 12-18 kilograme, iar daca IMC este de 25-29.0 (supraponderabilitate) se vor lua intre 7-11 kilograme.

 

Minim Maxim Media
saptamana 0
saptamana 2
saptamana 4
saptamana 6
saptamana 8
saptamana 10
saptamana 12
saptamana 14
saptamana 16
saptamana 18
saptamana 20
saptamana 22
saptamana 24
saptamana 26
saptamana 28
saptamana 30
saptamana 32
saptamana 34
saptamana 36
saptamana 38
saptamana 40

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu