Cum sa cureti nasul la nou-nascuti

Cum sa cureti nasul la nou-nascuti

Bebelusul respira doar pe nasuc, astfel incat atunci cand nasucul este infundat el nu poate respira bine si orice activitate este perturbata.

In mod normal el isi elimina secretiile din nasuc prin stranut sau si le inghite. Cand acest lucru insa nu se intampla, trebuie realizata dezobstructia nazala.

Asadar,  daca simtim ca bebelusul este usor infundat, se pot pune fie una-doua picaturi de ser fiziologic sau spray cu apa de mare cate un puf. Apoi se maseaza usor fiecare nara si, ori asteptam- copilul va stranuta si isi va elimina singur secretiile -sau se poate folosi o pompita de cauciuc tip para, manuala. Niciodata sa nu folositi pompita fara a inmuia in prealabil secretiile, mucoasa nazala fiind foarte sensibila la agresiunile externe.



Cateva pareri -gasite pe diferite forumuri- din partea unor mamici, legate de subiect:

- pus ser fiziologic, scos mucii finutz cu un betishor de ureche, pus Protargol si lasat sa se "vascoziteze" mucii. Fara sa induc panica, dar cred ca cu cat folosesti mai mult batista aia a bebelusului, cu atat se reface productia mucoasa...asta am observat din spusele celor care o aveau (si care "n-ar fi putut trai fara ea")

-  Am folosit un aspirator nazal cumparat din farmacie, dintr-un capat trage parintele, nu stiu cum sa explic. Batista bebelusului ar trebui sa fie in casa, pentru cazurile in care bebe raceste. Nu se stie cand il apuca si nu ar fi prea comod sa alergati prin oras in cautarea ei. In caz de mucozitati multe numai aia face fata si este esentiala pentru a nu se ajunge la otita. Insa se foloseste doar in caz de boala, nu pentru toaletare obisnuita a nasului.

- aspiratul nazal face mucoasa nazala mai sensibila si se infunde mai repede si mai usor ...fata mea are un an si nu i-am aspirat niciodata nasucul; i-am pus apa de mare sau ser fiziologic si imediat stranuta, ieseau mucii si dormea bine

- eu mi-am luat am in schimb o pompita si apa de mare cu care ii curat nasucul si merge f bine!

- eu nu chinui copilul cu astfel de lucruri! ii pun ser fiziologic imediat ce vad ca i infundata , cam la 4 ore 4 picaturi in fiecare nara

- eu folosesc batista bebelusului de ff multa vreme si e super buna

- am avut batista bebelusului care se conecta la aspirator dar nu am folosit-o decat foarte rar.... cand a fost racit.... era incomoda si il speria cu zgomotul; cel mai mult am folosit cel care aspira cu gura.... il recomand este f bun si usor de folosit, mai ales daca nu e racit foarte rau si nu are multi muci. Si in legatura cu cea care se conecteaza la aspirator, vreau sa spun ca e f incomod de folosit, mai ales ca bebe are muci mai mult noaptea cand e f liniste si nu imi venea sa pornesc aspiratorul..

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu