Copiii din Slumdog Millionaire

Slumdog Millionaire kids

Filmul Slumdog Millionaire a fost cu siguranta revelatia anului trecut in cinematografie, el fiind nominalizat la nu mai putin de 7 Oscaruri! Filmul a castigat deja numeroase trofee, printre care sapte premii BAFTA si patru Globuri de Aur.

Intriga filmului este cel putin interesanta : Jamal Malik, eroul principal al Slumdog Millionaire, este un copil orfan care a trait toata viata la periferiile orasului indian Mumbai. Aflat la un pas de castigarea marelui premiu de 20 milioane de rupii, Jamal este arestat de politie sub suspiciunea de frauda. Toti se intreaba cum poate ajunge un copil al strazii, analfabet, sa cunoasca toate raspunsurile emisiunii. Jamal incepe sa le povesteasca politistilor intreaga sa viata, de cand era mic si pana in ziua in care a ajuns in concurs. Fiecare capitol din viata ofera raspunsul la o intrebare din concurs.

Slumdog Millionaire kids

Astfel, are loc derularea filmului vietii lui Jamal, o poveste trista care ii are in centru pe doi copii, Jamal si Salim, care infrunta viata cu mult curaj. Partea interesanta este ca actorii copii sunt niste personaje veritabile, pe care regizorul Danny Boyle i-a ales dintre acei copii foarte saraci care locuiesc la periferia orasului, in colibe din carton, intr-o mizerie si saracie lucie. Din pacate insa, desi filmul a avut incasari de zeci de milioane de dolari, acesti copii extrem de talentati, care dau o savoare si o autenticitate aparte filmului au fost recompensati cu modica suma de 3000 de dolari americani... Copiii locuiesc si astazi in aceesi crunta saracie, ba mai rau, din cauza popularitatii lor au ajuns sa evite sa mearga la scoala, urmariti fiind incontinuu de reporteri.

Slumdog Millionaire kids

Producatorii productiei Slumdog Millionaire au incercat sa se apere, spunand ca au constituit un fond pe numele copiilor, insa acestia vor putea beneficia de el abia dupa implinirea varstei de 18 ani. De asemenea, ei au promis ca vor plati costurile studiilor micilor actori. Pana atunci insa, talentatii copilasi vor avea parte de o experienta de neuitat : Azharuddin Mohammed, in varsta de 10 ani si Rubina Ali, 9 ani, vor participa la ceremonia de decernare a premiilor Oscar, care va avea loc maine seara! Cei doi vor fi astfel proiectati de la marginea saraca a Mumbaiului, in lumea rochiilor glamour si a colierelor de diamante de sute de mii de dolari. Daca Angelina Jolie si-ar dona pantofii pe care ii va purta in seara Oscarului acestor copii, probabil ca acestia ar putea sa isi intretina familia cativa ani buni. Crunta ironie!

Slumdog Millionaire kids

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu