Cum să creşteţi copii inteligenţi şi de succes - 15 Sfaturi



Aţi născut recent o fetiţă ? Sau poate plănuiţi să aveţi un băieţel ? Sau doriţi să ştiţi mai multe despre cum se creşte un copil ? În orice caz, următoarele sfaturi vă vor ajută să creşteţi copii inteligenţi şi lipsiţi de inhibiţii.

  1. Ascultaţi-i. E posibil să vă întrebaţi - de ce mi-aş asculta copilul ? Ce aş avea de câştigat ? Explicaţia e simplă. Copiii crescuţi ştiind că sunt ascultaţi când au ceva de zis vor avea abilităţi sociale cu mult mai dezvoltate decât cei cărora părinţii le spun mereu "mai taci din gură". Deci alocaţi-vă timp pentru a-i asculta, cu siguranţă se va dovedi folositor în viitor.




  2. Jucaţi-vă cu ei. Una din greşelile pe care părinţii le fac în relaţia cu copiii lor este aceea că uită să se joace cu ei. Adesea ei angajează o bonă, găsesc nişte bunici să aibă grijă de ei sau pur şi simplu îi duc la grădiniţă şi uită de ei. În aceste cazuri se întâmplă un lucru nefericit - legătura dintre părinţi şi copii se subţiază drastic.




  3. Permiteţi-le să citească cu glas tare şi ascultaţi-i când o fac. Asta le va da încredere în ei şi îi face mai activi din punct de vedere social.
  4. Păstraţi-vă promisiunile făcute. Copii noştri învaţă foarte multe lucruri de la noi. Unul dintre ele este încrederea. Păstraţi-vă promisiunile şi fiţi sinceri, fiţi transparenţi cu copilul vostru şi acesta va deveni cu siguranţă o persoană de încredere.
  5. Îmbrăţişaţi-i. Unul din modurile prin care vă puteţi arăta dragostea pentru ei este prin a-i inbratisa. Faceţi acest lucru cât de des puteţi pe zi pentru a-i face să se simtă comfortabil. Însă aveţi grijă să nu abuzaţi deoarece o să înceapă să fugă de voi.




  6. Oferiţi-le cadouri surpriză. Crăciunul şi ziua lor de naştere nu trebuie să fie singurele momente când copiii voştri pot primi cadouri. Oferiţi-le mici cadouri pentru pentu simplele lor realizări, asta îi va ţine motivaţi.




  7. Când se poartă urât fiţi îngăduitori. Învăţaţi-i cum să se poarte, nu îi pedepsiţi pentru fiecare greşeală pe care o fac, arătaţi-le cum pot proceda pentru a nu mai greşi.




  8. Cereţi-le scuze. Dacă aţi greşit faţă de ei acuzându-i de ceva ce nu au făcut, spuneţi-le că vă pare rău. Până la urmă de la voi vor învăţa şi ei să îşi ceară scuze când greşesc.
  9. Luaţi-vă la revedere călduros la fiecare mică despărţire.
  10. Cereţi-le sfatul. Deşi sună ciudat amintiţi-vă că Mozart a scris prima sa simfonie când avea 5 ani. Copii pot fi foarte inteligenţi, folosiţi-le mintea pentru a-i ajuta să şi-o dezvolte.
  11. Lăsaţi-i să îşi rezolve problemele singuri. Asta îi va învăţa să fie independenţi în luarea deciziilor în viitor.
  12. Interesaţi-vă cine le sunt prietenii. E bine să ştiţi din timp cine vă poate influenţa copiii.




  13. Povestiţi-le despre voi. Acest lucru ajută enorm la întărirea legăturilor dintre voi.
  14. Permiteţi-le să se manifeste conform vârstei lor. Nu vă aşteptaţi mereu să fie perfecţi. La urmă urmei a fi copil implică să te porţi copilăreşte.
  15. Folositi porecle placute atunci cand ii chemati. E o modalitate buna de a va exprima afectiunea fata de ei.
Succes !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu