Sporturi recomandate pentru copii

Sporturi recomandate pentru copii

Pentru un copil, practicarea unui sport in mod organizat aduce o serie de beneficii. Copilul isi va dobandi si dezvolta diverse aptitudini, isi va contura personalitatea si nu il ultimul rand il ajuta sa se dezvolte fizic. In acelasi timp, activitatile sportive limiteaza si timpul petrecut in fata calculatorului sau televizorului. Parintii trebuie insa sa aleaga cu mare atentie sporturile spre care vor sa isi indrume copiii.

Pentru copilasii de varste fragede nu este recomandat sa fie indrumati catre jocuri care presupun prinderea mingii. Ei au inca reflexe destul de slabe si nu pot sa aprecieze foarte bine viteza, astfel incat se pot rani cu usurinta. Pe de alta parte, fotbalul este un sport mai potrivit, asta si pentru ca presupune lovirea mingii cu piciorul si nu prinderea ei si in acelasi timp dezvolta mai multe grupe de muschi.



Inotul este o alta activitate foarte potrivita pentru copii, cu beneficii multiple, caci presupune folosirea tuturor grupelor musculare si dezvolta flexibilitatea in zona gatului, umerilor, soldurilor si extremitatilor, ajutand astfel la o mai buna mobilitate. Pe de alta parte, daca copilul insa nu agreaza acest sport, cel mai bine este sa il lasati sa renunte.

Tenisul, baletul, mersul cu bicicleta sau rolele, patinajul sau dansul sunt alte activitati sportive recomandate pentru copii. Cel mai bine insa ar fi sa vezi daca sportul ales de tine este compatibil cu personalitatea copilului tau si ar fi ideal sa il consulti si pe el inainte de a-i impune ceva.

1 comentarii:

jade spunea...

activitatile sportive limiteaza si timpul petrecut in fata calculatorului sau televizorului. Parintii trebuie insa sa aleaga cu mare atentie sporturile spre care vor sa isi indrume copiii. sport copii

26 martie 2015 la 12:35

Trimiteți un comentariu